انواع هاست کدامند؛ ۸ نوع میزبانی وب و تفاوت آنها
انواع هاست کدامند؛ ۸ نوع میزبانی وب و تفاوت آنها
انواع هاست کدامند؟ با پیشرفت تکنولوژی، انواع هاست (انواع مختلفی از میزبانی وب) معرفی شده است تا نیازهای مختلف وب سایتها و مشتریان را به بهترین نحو برآورده کند. از قبیل هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست رایگان، هاست ابری و غیره. در این مقاله به شما خواهیم گفت انواع میزبانی وب کدامند و با مزیتهای هر یک آشنا خواهیم شد.
هاست (میزبانی وب) چیست؟
اگر نمیدانید هاست چیست باید بگوییم هاست به عنوان “میزبانی شبکه” رایانه یا دستگاه دیگری است که با میزبان های دیگر در یک شبکه ارتباط برقرار میکند. میزبانهای شبکه شامل کلاینتها و سرورهایی هستند که دادهها، خدمات یا برنامهها را ارسال یا دریافت میکنند. هاستها معمولاً شامل دستگاه های شبکه واسطه مانند سوئیچها و روترها نمیشوند و اغلب به عنوان گرهها دسته بندی میشوند. گره همچنین یک اصطلاح گسترده تر است که شامل هر چیزی است که به یک شبکه متصل است، در حالی که یک میزبان وب نیاز به یک آدرس IP دارد. به عبارت دیگر، همه هاستها گره هستند، اما همه گره های شبکه، هاست نیستند مگر اینکه برای عملکرد به آدرس IP نیاز داشته باشند.
میزبانی (همچنین به عنوان میزبانی وب سایت، میزبانی وب و میزبانی وب نیز شناخته میشود)، سرویس دهی و نگهداری فایلها برای یک یا چند وب سایت است. مهمتر از فضای رایانه ای که برای فایل های وب سایت در نظر گرفته شده است، امکان اتصال سریع هاست (مخصوصا با خرید هاست دانلود) به اینترنت است.
۸ نوع هاست که باید بشناسید
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی که به آن هاست مجازی نیز گفته میشود، راهی برای میزبانی وب سایت شما بر روی یک سرور فیزیکی است که میزبان سایت های دیگر نیز میباشد. در داخل سرور، نرم افزارهای کاربردی وجود دارند که مدیریت و دسترسی به وب سایت شما را آسان میکنند.
محیط میزبانی اشتراکی مانند اشتراک گذاری یک بزرگراه با ماشین های دیگر است. صدها یا حتی هزاران کاربر میتوانند سرور یکسانی را به اشتراک بگذارند، پس توجه داشته باشید که با خرید هاست به بخشی از منابع سرور دسترسی پیدا میکنید. این پلتفرم «جمعی» میزبانی اشتراکی را به ارزانترین و محبوبترین گزینه در میان تمام تنظیمات میزبانی وب تبدیل میکند. بسیاری از وبلاگ نویسان، استارت آپها و کسب و کارهای کوچک از میزبانی مشترک برای میزبانی وب سایت خود استفاده میکنند زیرا شروع کار با آن بسیار آسان است.
هاست رایگان
همانطور که از نام آن مشخص است، هاست رایگان به معنای خدمات میزبانی بدون پرداخت است. معمولاً دارای ویژگیهای محدود، پشتیبانی محدود و منابع محدود است. با این وجود، این نوع هاست میتواند انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که میخواهند یک وبلاگ شخصی، یک وب سایت کوچک راه اندازی کنند یا دست خود را در برنامه نویسی و طراحی وب امتحان کنند. مهم نیست که هدف شما از رفتن به میزبانی وب رایگان چیست، باید بیشترین تلاش را برای یافتن میزبانی قابل اعتماد انجام دهید.
بنابراین، اگر یک وبلاگ نویس نوپا یا سرگرمیهستید که میخواهید یک وب سایت بسازید، به دنبال یک سرویس میزبانی وب رایگان ایده آل باشید.
نمایندگی میزبانی وب
نمایندگی میزبانی وب یا میزبانی Reseller یک مدل کسب و کار میزبانی وب است که در آن یک ارائه دهنده میزبانی وب اجازه میدهد تا برخی یا همه خدمات میزبانی وب خود توسط یک شخص یا سازمان شخص ثالث فروخته شود. میزبانی Reseller سازمان را قادر میسازد تا به عنوان یک ارائه دهنده میزبانی وب بدون نیاز به ساخت، راه اندازی و مدیریت زیرساخت میزبانی وب عمل کند.
سرور مجازی
ارائه دهنده میزبانی وب شما با استفاده از فناوری مجازی سازی، یک لایه مجازی در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب میکند. با جدا کردن سرور به محفظه های جداگانه با لایه های مجازی، این لایه به هر کاربر اجازه میدهد تا سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب کند.
از آنجایی که VPS فایل های شما را از سایر کاربران در سطح سیستم عامل جدا میکند، در واقع یک سرور اختصاصی است. این بدان معنی است که وب سایت شما در یک کانتینر امن با منابع سرور تضمین شده نگهداری میشود. حافظه، فضای دیسک، هسته های CPU و غیره را در نظر بگیرید. لازم نیست هیچ یک از آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
میزبانی اختصاصی
میزبانی اختصاصی یک گزینه میزبانی اینترنتی است که در آن یک سرور فیزیکی (یا سرورها) به یک مشتری تجاری اختصاص داده شده است. مشتری کنترل کاملی بر دستگاه دارد، بنابراین میتواند آن را برای نیازهای منحصر به فرد خود، از جمله عملکرد و امنیت، بهینه کند. ارائه دهنده هاست سرور فیزیکی و محیط، خدمات مرتبط و پشتیبانی فنی را تامین میکند.
هاست اختصاصی مترادف با سرویس هاست اختصاصی، سرویس میزبانی مدیریت شده و سرور اختصاصی است.
فضای میزبانی سرور
فضای میزبانی سرور به برون سپاری سرور و پلتفرم سرور یک سازمان به یک ارائه دهنده میزبانی مدیریت شده شخص ثالث (MSP) اشاره دارد. یک کلاینت از اینترنت برای اتصال به دادهها و برنامه های کاربردی در یک سرور مدیریت شده استفاده میکند و هزینه ای مکرر به ارائه دهنده هاست میپردازد. یک MSP معمولاً مراکز داده بزرگ را با ده ها، صدها یا هزاران سرور میزبانی شده برای دو یا چند مشتری راه اندازی و مدیریت میکند. این مدل به colocation یا colocated hosting معروف است.
هاستینگ وب ابری
هاست ابری نوعی میزبانی است که وب سایت را قادر میسازد از منابع چندین سرور استفاده کند و در نتیجه عملکرد سریع تری دارد. هاست ابری از طریق مجازی سازی کار میکند. این نوع هاست فناوری است که یک سرور فیزیکی را به چندین ماشین مجازی به نام سرورهای ابری تقسیم میکند. سپس، آنها برای ایجاد یک شبکه واحد برای میزبانی وب سایت متصل میشوند.
هاستینگ خوشه ای
میزبانی خوشه ای در مقایسه با انواع دیگر برنامه های میزبانی چندان شناخته شده نیست. ممکن است قبلاً بدانید که میزبانی اشتراکی و اختصاصی چگونه کار میکند، اما اکثر ارائه دهندگان خدمات “خوشه ای” را ارائه نمیدهند.
با برنامه های میزبانی خوشه ای، وب سایت شما فقط در یک سرور نیست، بلکه در چند سرورها قرار دارد. این کار میتواند مزایای جدی در مورد افزایش مقیاس سایت شما ( مدیریت ترافیک بیشتر) و جلوگیری از خرابی ارائه دهد.
با این حال، مشکل اصلی این است که میزبانی خوشهای یک راهاندازی میزبانی پیشرفتهتر است، که آن را بسیار گرانتر از میزبان وب متوسط شما میکند.
کلام آخر
هنگامیکه یک ارائه دهنده میزبانی فضایی را در یک وب سرور به یک وب سایت اختصاص میدهد تا فایل های خود را ذخیره کند، آنها یک وب سایت را میزبانی میکنند. میزبانی وب باعث میشود فایل هایی که یک وب سایت را تشکیل میدهند (کد، تصاویر و غیره) برای مشاهده آنلاین در دسترس باشند. هر وب سایتی که تا به حال بازدید کرده اید بر روی یک سرور میزبانی میشود.
میزان فضای اختصاص داده شده روی سرور به یک وب سایت به نوع میزبانی بستگی دارد. انواع اصلی هاست اشتراکی، اختصاصی، VPS و نمایندگی فروش میباشد. آنها با نوع فناوری مورد استفاده برای سرور، سطح مدیریت ارائه شده و خدمات اضافی ارائه شده متمایز میشوند.
در صورت نیاز به اطلاعات و راهنمایی بیشتر میتوانید با کارشناسان و متخصصین وبرمز تماس حاصل نمایید.